Tekstschrijver

Ik als tekstschrijver

Photo by: Christine Hume from Unsplash

Zet mij achter een computer om een tekst te schrijven of te redigeren, en ik ben gelukkig!

Hoe kan ik de lezer meenemen in een beleving, hoe schrijf ik de tekst zo dat de gegeven informatie helder en duidelijk overkomt, op welke manier kan ik een tekst vloeiend maken, zodat de lezer moeiteloos en zonder te willen stoppen doorleest?

Spelen met teksten, schuiven met woorden, het steeds weer opnieuw herlezen van een tekst totdat de tekst vloeit en stroomt als een rivier. Dat is waar ik graag mijn dag aanbesteed.

Voor chaotische schrijvers en denkers ben ik degene die hun gedachten en schrijfsels structureert tot een verhaal dat ook voor een buitenstaander begrijpelijk is, zonder dat hun persoonlijkheid eruit verdwijnt. Daarom houd ik van het werken met creatieve, technische en gespecialiseerde mensen.

Ben ik taalkundig perfect? Nee, ik maak soms nog een spelling of grammaticale fout. Voor belangrijke teksten raad ik dan ook altijd aan om een andere, meer op taal gefocuste, redacteur in te schakelen voor de laatste controle. Mijn kracht zit in het structuren van teksten, begrijpend schrijven en schrijven voor specifieke lezersgroepen.

Zoek je een goede schrijver die kan structureren en begrijpend schrijft?