Projecten

Van Kampen naar Moskou

Een langzamer dan langzame reis van Kampen naar Moskou is een YouTube reisdocumentaire serie die ik samen met Milton Kam maak. Wij reizen via oude handelswegen uit de Middeleeuwen naar de Russische hoofdstad. Onderweg gaan we op zoek naar onbekende historische verhalen. We laten een andere kant zien van een regio of stad. Een kant die de meeste mensen niet kennen. Of, we belichten plaatsen die veel mensen kennen maar geven er een nieuw perspectief aan.

Soms wijken we af van onze route en maken we een detour. Zo maakten we eind 2020 drie afleveringen over Venetië.

Onze verwachting is dat wij Moskou pas over 10 jaar zullen bereiken, aangezien we per jaar maar een aantal afleveringen opnemen. Het is een project dat we tussen onze reguliere werkzaamheden doordoen.

Elke aflevering is een mini-productie waarvoor eerst vooronderzoek wordt gedaan, vervolgens benader ik organisaties en mensen, we maken samen de opnames en daarna editen we samen elke aflevering. Naar aanleiding van de aflevering, schrijf ik één of meerdere artikelen en maak ik ook een podcast.

De skills die ik hier ontwikkel, gebruik ik weer in mijn reguliere werk als tekstschrijver, en in de toekomst hopelijk ook voor andere documentaires en producties.

YouTube-serie

Podcast van Kampen naar Moskou