Plus-factor

Zelf publiceren, op jouw eigen manier

Photo by Holly Mandarich on Unsplash

Het net een beetje anders doen dan anderen, dat is waar ik naar streef. Niet de standaardweg kiezen, die iedereen je aanraadt, maar een eigen pad zoeken. Kiezen, en al explorerend leren. Misschien arriveer je dan uiteindelijk wel op die standaardweg, maar dan heb je er zelf voor gekozen zonder iemand blindelings te volgen. Het leven is immers veel leuker als het een leerproces is, en geen voorgekauwd recept.

Ongebaand pad

Ik werk daarom graag met mensen, die hun eigen weg willen vinden. Samen lopen we op een ongebaand pad vol avontuur, onzekerheden en onverwachte obstakels en meevallers.

In de afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan ten aanzien tekstschrijven, publiceren, bloggen en social media. Ik besef alleen ook dat elk boek anders is, ieder persoon andere wensen heeft en ook ieder z’n netwerk anders is vormgegeven.

Door mee te lopen met jou in jouw proces, kan ik je op mogelijkheden en beperkingen wijzen. Hierdoor kun je in een eerder stadium je eigen keuzes maken in plaats van ad hoc te moeten reageren op een situatie. Een eigen pad lopen, betekent immers niet dat je alles alleen moet doen en geen tips en adviezen mag ontvangen. Jij bepaalt alleen wanneer je ze ontvangt.

Geen winst afstaan aan uitgever

Mijn huidige twee auteurs voelden er niets voor om al hun winsten af te staan aan een uitgever, daarom publiceren ze zelf. Beide auteurs willen ook hun winsten niet afstaan aan Bol.com of het Centraal Boekhuis. Zo berekende Gidon mij voor dat als hij één boek zelf weet te verkopen, hij net zoveel winst maakt als 6 boeken via Bol.com. 

Gidon’s boek is een écht vakantieboek en speelt grotendeels af in Portugal. We gaan dus via social media deze mensen benaderen, maar gaan ook langs boekwinkels in de Algarve om daar boeken neer te leggen.

Milton’s boek is naar zo’n 160 Kickstarter-backers gestuurd, en ruim 240 mensen ontvangen een maandelijkse nieuwsbrief. Via social media volgen nog meer mensen onze avonturen op het zelf publicerend pad. Zij die het boek ontvangen, moedigen wij aan om een review te schrijven. Daarmee hopen we weer andere mensen te enthousiasmeren, waaronder boekhandels en journalisten. 

Samen zoeken we naar alternatieven voor de verkoop van hun boeken. En misschien komen hun boeken dan toch nog wel bij het Centraal Boekhuis terecht of gaan we via Bol.com verkopen, maar eerst willen we andere wegen proberen.

Maatwerk

Ik schrijf niet voor hoe jij je boek moet publiceren. Ik denk mee, geef suggesties en focus mij op jouw situatie. Ik ga altijd uit van jouw wensen, jouw kwaliteiten en jouw persoonlijke situatie.

Heb jij ook plannen om een boek te publiceren? Of heb je gepuliceerd, maar ben je niet tevreden. Neem dan contact op met mij voor een vrijblijvend skype-gesprek of kop thee.